Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 16(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
cukier puder 6 łyżek stołowych
orzechy siekane 1 szklanek
bułka tarta 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0.5 sztuktłuszcz według uznaniaWykonanie:Formę do ciasta smarujemy tluszczem i wysypujemy
bułką tartą.
Żółtka z
cukrem pudrem ucieramy na kogel-
mogel do tego dodaaajemy sok z połówki
cytryny i wszystko dokładnie ze sobą łączymy.Na powstałą masę nakłądamy pianę z
białek,
bułke tartą i orzeszki.Wszystko to delikatnie i dokładnie mieszamy nie za długo.Masę przekładamy do wczesniej przygotowanej formy i wstawiamy do piekarnika na przynajmniej 30 minut o temperaturze około 160 stopni.Po upieczeniu zostawiamy ciasto w formie do lekkiego wychłodzenia i dopiero przestygniete wyciagamy na paterę.Uwagi:Ciasto to można podawać z
bitą śmietaną lub
lodami .Wspaniale smakuje.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaKomentarze:Autor: martuśaData: 2010-11-16Radze nie posypywac ani niczym nie smarowac
boków tortownicy( w przypadku
biszkoptów)tylko sam spó, wtedy
biszkopt wychodzi równiutki:) Podrawiam .Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: