Wykonanie
Te babeczki
mogę z czystym sumieniem wpisać jako jedne z moich ulubionych! Są delikatne, smaczne i wyglądają przeuroczo! Ciasto wykonuje się wprost ekspresowo, piecze równie szybko, bo tylko 20 minut;) Zatem do dzieła ;-)Składniki: (na 15 - 16 babeczek)2 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczenia9 łyżek
cukruopakowanie
cukru wanilinowegopół szklanki wiórek
kokosowych2
jajkaduże opakowanie
jogurtu naturalnegoSerowa czapeczka (fakultatywnie ;)ok. 100g
sera białego połtłustegoopakowanie
galaretki dowolnego smaku ( tu cytrynowa)
żurawina i wiórki
czekoladowe do posypania ( lub inne gadżety wedle upodobania)Wykonanie :
Mąkę,
proszek do pieczenia,
cukier oraz wiórki wymieszać. Wlać roztrzepane
jajka z
jogurtem i
cukrem wanilinowym i ponownie wymieszać. Wlać do wysmarowanych tluszczem foremek silikonowych lub metalowych i wstawić do nagrzanego na 180st. piekarnika. Piec 20 minutSerowa czapeczka:
ser zmielić, wlać ostudzoną, rozpuszczoną w 250ml
galaretkę i wymieszać (uwaga: wlałam ok. 150 ml
galaretki). Wstawić w chłodne miejsce i poczekać aż zgęstnieje.Ozdobić OSTUDZONE babeczki (na ciepłych się rozpłynie
ser) i posypać
żurawiną i startą
czekoladą :)