ßßß Cookit - przepis na Grillowane ziemniaki z warzywnym nadzieniem

Grillowane ziemniaki z warzywnym nadzieniem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki podłużne 5 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
przyprawa do ziemniaków 1 łyżek stołowych
ser żółty 5 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki gotować 15 minut w osolonym wrzątku. ostudzone przekroić na pół, wydrążyć połowę miąższu i posiekać. Wydrążone połówki posypać startym żółtym serem.
Oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Umytą małą cukinię też pokroić. Wymieszać paprykę, cukinię oraz miąższ z ziemniaków. Mieszając doprawić do smaku przyprawą oraz solą i napełnić ziemniaki.
Olejem posmarować kawałki folii, ułożyć ziemniaki, skropić pozostałym olejem i zawinąć. Grillować 15 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11800/Grillowane-ziemniaki-z-warzywnym-nadzieniem