ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki podłużne 5 sztukpapryka czerwona 1 sztukpapryka żółta 1 sztukcukinia 1 sztukolej 4 łyżek stołowychprzyprawa do ziemniaków 1 łyżek stołowychser żółty 5 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki gotować 15 minut w osolonym wrzątku. ostudzone przekroić na pół, wydrążyć połowę miąższu i posiekać. Wydrążone połówki posypać startym żółtym serem.Oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Umytą małą cukinię też pokroić. Wymieszać paprykę, cukinię oraz miąższ z ziemniaków. Mieszając doprawić do smaku przyprawą oraz solą i napełnić ziemniaki.Olejem posmarować kawałki folii, ułożyć ziemniaki, skropić pozostałym olejem i zawinąć. Grillować 15 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: