Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki podłużne 5 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
przyprawa do ziemniaków 1 łyżek stołowych
ser żółty 5 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki gotować 15 minut w osolonym wrzątku. ostudzone przekroić na pół, wydrążyć połowę miąższu i posiekać. Wydrążone połówki posypać startym
żółtym serem.Oczyszczone
papryki pokroić na kawałki. Umytą małą
cukinię też pokroić. Wymieszać
paprykę,
cukinię oraz miąższ z
ziemniaków. Mieszając doprawić do smaku przyprawą oraz
solą i napełnić
ziemniaki.
Olejem posmarować kawałki folii, ułożyć
ziemniaki, skropić pozostałym
olejem i zawinąć. Grillować 15 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: