Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety z
szynki wieprzowej 8 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
ziemniaki 2 sztuk
przyprawa do ziemniaków 1 łyżek stołowych
papryka mielona łagodna 1 łyżek deserowych
olej według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Cieniutkie kotlety rozbić przez folię, oprószyć
papryką oraz
solą i odstawić na 30 minut.Oczyszczone
papryki pokroić w paski, a umytą, osuszoną
cukinie pokroić w plasterki. Ugotowane wcześniej na pół twardo podłużne
ziemniaki pokroić w długie słupki. Wszystkie warzywa posypać
przyprawa do ziemniaków. Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić
olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas
olejem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: