ßßß
 
            
         Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 22 czerwca 2014 r. Mini serniczki z truskawkami to bardzo eleganckie ciasteczka, które przypadną do gustu szczególnie amatorom truskawek i serników . Ich przyrządzanie jest czystą przyjemnością. Wszystko zaczyna się od spodu, który składa się z rozdrobnionych ciasteczek owsianych z dodatkiem masła i stopionej czekolady. Następnie kompozycja masy serowej, w oryginale mamy biały ser, ja dałam serek Philadelphia i serekbrzoskwiniowy Vitello, w proporcjach pół na pół, tutaj można improwizować i zawsze będzie pysznie. Masa serowa wzbogacona ekstraktem z wanilii pięknie pachnie. Całość zdobi truskawka, która jest bardzo wymowna w swej krasie, nadaje serniczkom uroku i rześkości. Potem już tylko pieczenie i gotowe ciasteczka możemy studzić. Po nocy spędzonej w lodówce nabierają cudownej konsystencji i dosłownie rozpływają się w ustach. Serowe babeczki kuszą nie tylko swoim smakiem, ale i wyglądem. Pieczone w papilotkach mają piękny kształt, a kontrast między brązem spodu, bielą masy serowej i czerwienią truskawki, cieszy nasze oczy i sprawia, że chciałoby się je pochłonąć jednym "haustem". Wielkość ciasteczek daje nam gwarancję, że zjemy tylko tyle, żeby zaspokoić apetyt. Mini serniczki z truskawkami Autor opinii: Halina Joskowska, data przesłania: 20 czerwca . Aksamitne mini serniczki z truskawkami! Wspaniały przepis na proste, lekkie i smaczne serniczki, idealne na latoOceny: 5 , 0Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 25 min Łączny czas: 45 minLiczba porcji: 12 sztukRozmiar porcji: 1 serniczekSkładniki:Przepis pochodzi stąd, nieznacznie zmodyfikowany:))ciasteczka owsiane : 150 gserek Philadelphia : 250 gserek Vitello : 250 gcukier : 1/2 szklanki (można dać więcej lub mniej w zależności od słodyczy sera)mąka pszenna : 1 pełna łyżkabiałko jajka : 1truskawki : 6Przygotowanie:serek Philadelphia i Vitello dzień wcześniej odsączam na siciepiekarnik nagrzewam do 175oCformę na muffiny wykładam papilotkamiciasteczka owsiane (użyłam Sante) kruszę, wykładam do papilotek, uklepuję
Autor: Halina Joskowska Opublikowano: 22 czerwca 2014 r. Mini serniczki z truskawkami to bardzo eleganckie ciasteczka, które przypadną do gustu szczególnie amatorom truskawek i serników . Ich przyrządzanie jest czystą przyjemnością. Wszystko zaczyna się od spodu, który składa się z rozdrobnionych ciasteczek owsianych z dodatkiem masła i stopionej czekolady. Następnie kompozycja masy serowej, w oryginale mamy biały ser, ja dałam serek Philadelphia i serekbrzoskwiniowy Vitello, w proporcjach pół na pół, tutaj można improwizować i zawsze będzie pysznie. Masa serowa wzbogacona ekstraktem z wanilii pięknie pachnie. Całość zdobi truskawka, która jest bardzo wymowna w swej krasie, nadaje serniczkom uroku i rześkości. Potem już tylko pieczenie i gotowe ciasteczka możemy studzić. Po nocy spędzonej w lodówce nabierają cudownej konsystencji i dosłownie rozpływają się w ustach. Serowe babeczki kuszą nie tylko swoim smakiem, ale i wyglądem. Pieczone w papilotkach mają piękny kształt, a kontrast między brązem spodu, bielą masy serowej i czerwienią truskawki, cieszy nasze oczy i sprawia, że chciałoby się je pochłonąć jednym "haustem". Wielkość ciasteczek daje nam gwarancję, że zjemy tylko tyle, żeby zaspokoić apetyt. Mini serniczki z truskawkami Autor opinii: Halina Joskowska, data przesłania: 20 czerwca . Aksamitne mini serniczki z truskawkami! Wspaniały przepis na proste, lekkie i smaczne serniczki, idealne na latoOceny: 5 , 0Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 25 min Łączny czas: 45 minLiczba porcji: 12 sztukRozmiar porcji: 1 serniczekSkładniki:Przepis pochodzi stąd, nieznacznie zmodyfikowany:))ciasteczka owsiane : 150 gserek Philadelphia : 250 gserek Vitello : 250 gcukier : 1/2 szklanki (można dać więcej lub mniej w zależności od słodyczy sera)mąka pszenna : 1 pełna łyżkabiałko jajka : 1truskawki : 6Przygotowanie:serek Philadelphia i Vitello dzień wcześniej odsączam na siciepiekarnik nagrzewam do 175oCformę na muffiny wykładam papilotkamiciasteczka owsiane (użyłam Sante) kruszę, wykładam do papilotek, uklepuję twaróg mieszam z cukrem, mąką i białkiem dodaję ekstrakt z waniliimasę wykładam na ciasteczka
twaróg mieszam z cukrem, mąką i białkiem dodaję ekstrakt z waniliimasę wykładam na ciasteczka w środek wciskam połówkę truskawki
w środek wciskam połówkę truskawki wstawiam do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszam temperaturę do 120oCpiekę przez 25 minut wyjmuję z piekarnika i studzę
wstawiam do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszam temperaturę do 120oCpiekę przez 25 minut wyjmuję z piekarnika i studzę można jeść po wystudzeniu, ale najlepsze są po schłodzeniu w lodówce (są jednak tak pyszne, że różnie to bywa z tym etapem)
można jeść po wystudzeniu, ale najlepsze są po schłodzeniu w lodówce (są jednak tak pyszne, że różnie to bywa z tym etapem)
 Smacznego !!!
Smacznego !!!