Wykonanie
Na deser podałam dziś dwa rodzaje babeczek, teraz pokażę Wam pierwszą z nich - odchudzone, dietetyczne, lekkie serniczki na
ciasteczkowym spodzie.


500g
serka twarogowego (u mnie Emilka 0%)jedno
białkojedna łyżka
mąkikilka łyżek
cukruopakowanie
ciasteczek owsianych z
czekoladą z Lidla (nie pamiętam jak się nazywały, jakoś na S, takie małe, płaskie, okrągłe owsiane
ciasteczka od
spodu polane
czekoladą. Ale możecie dac co macie,
herbatniki,
ciasteczka własnej roboty,
krakersy, byle by było pokruszone i dało się zbic)


kruszę w woreczku (np. przy pomocy młotka do
mięsa albo tak jak ja, po prostu rękami)
ciasteczka i wykładam nimi papilotki porządnie dociskając aby zrobic
ciastecznowy spód do sernika
twaróg,
cukier,
mąkę i
białko miksujemy do idealnie gładkiej konsystencjiwykładamy masę
serową na
ciasteczka (mi wyszło jedna łyżka stołowa na papilotkę)wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zmniejszamy od
razy na 130 stopnipieczemy tak ok 20 minutpo wyjęciu z piekarnika dajemy im porządnie odpocząc i przestygnąc

