Witam !!!Nie wiem jak u Was ale w moim regionie taki produkt jak soczewica w kuchni jest stosowany bardzo rzadko. Niemniej lubię eksperymentować i podróżować po różnych smakach.Mojej rodzinie potrawa bardzo smakowała - a uwierzcie mi, że ich weryfikacja jest bardzo cenna.Składniki :0,5 kg soczewicy3 marchewki2 ząbki czosnku2 selery1 cebulalistek laurowyszałwiarozmarynmasło - koniecznie - Lurpaksól morskapachnący pieprz świeżo zmielonyPrzygotowanie:Soczewicę zalej zimną wodą i zostaw do namoczenia na conajmniej 3 godziny.Selery, cebulę, czosnek i marchew oczyść i drobno pokrój.Wrzuć do garnka.Soczewicę odcedź i przełóż do garnka z warzywami.Dodaj liść laurowy i zimną wodę ( woda powinna przykryć soczewicę ).Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 45 minut.Dodaj szałwię i rozmaryn i gotuj jeszcze przez 10 minut.Soczewica powinna być bardzo miękka.Pod koniec gotowania dodaj sól, pieprz.I GOTOWE - MAM NADZIEJĘ, ŻE BĘDZIE SMAKOWAŁO.