ßßß Cookit - przepis na Baranina z pomidorami

Baranina z pomidorami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina z kością 80 dekagramów
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
jabłko kwaskowate 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania
ocet według uznania
Wykonanie:
Mięso oddzielić od kości, pokroić na kawałki. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, zasmażyć na nim na rumiano mąkę wlać 2 szklanki wody, włożyć mięso, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie pomidory pokroić w kosteczkę, jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i też pokroić w kosteczkę. Otworzyć szybkowar, włożyć jabłka i pomidory i zamknąć ponownie. Ogrzewać 5 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po zakończeniu gotowania wyjąć mięso, sos zmiksować i doprawić solą, cukrem i octem do smaku. Polać mięso sosem i posypać natką pietruszki.
Uwagi:
baranina np. mostek, łopatka lub karczek, 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego lub 25 dag pomidorów, natka pietruszki posiekana
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2228/Baranina-z-pomidorami