Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
baranina z kością 80 dekagramówtłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
jabłko kwaskowate 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier według uznania
ocet według uznaniaWykonanie:
Mięso oddzielić od kości, pokroić na kawałki. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, zasmażyć na nim na rumiano
mąkę wlać 2 szklanki
wody, włożyć
mięso, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. W tym czasie
pomidory pokroić w kosteczkę,
jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i też pokroić w kosteczkę. Otworzyć szybkowar, włożyć
jabłka i
pomidory i zamknąć ponownie. Ogrzewać 5 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po zakończeniu gotowania wyjąć
mięso, sos zmiksować i doprawić
solą,
cukrem i
octem do smaku. Polać
mięso sosem i posypać
natką pietruszki.Uwagi:
baranina np. mostek,
łopatka lub karczek, 1-2 łyżki
koncentratu pomidorowego lub 25 dag
pomidorów,
natka pietruszki posiekanaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: