Włoskie ciasteczka idealne do moczenia w kawie lub winie. Są suche z racji tego, że wypiekane są dwukrotnie. Idealnie więc nadają się do przechowywania. Ich kolejnym atutem jest niezliczona ilość kombinacji smakowych, które możemy z nimi stworzyć. Dziś jedna z nich. Z czekoladą, rodzynkami, migdałami, orzechami włoskimi i laskowymi.Składniki:2 jajka180 g cukru220 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowykilka kropel olejku migdałowego1 szklanka posiekanych dodatków (u mnie: czekolada, migdały, orzechy laskowe i włoskie, rodzynki)1. Siekamy nasze dodatki na drobne kawałki.2. Jajka ucieramy z cukrem.3. Dodajemy przesianą mąkę. Ucieramy na gładką masę.4. Dodajemy nasze dodatki.5. Formujemy dwa podłużne chlebki i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 175 stopni.6. Po ostudzeniu kroimy na kawałki.7. Układamy na blaszce i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 170 stopni.8. Gotowe! ;)Smacznego! ;)