ßßß
Składniki:200 gram płatków musli100 gram otrębów pszennych100 gram suszonych śliwek100 gram suszonych moreli50 gram orzechów laskowych50 gram migdałów (najlepsze będą płatki)50 gram pestek słonecznika100 gram margaryny6 łyżek miodu½ szklanki cukru2 łyżeczki kakaoNajwięcej czasu zajęło mi pokrojenie suszonych owoców i orzechów. Później było już z górki: w dużym garnku roztopiłem margarynę, dodałem miód, cukier i kakao, zagotowałem (ciągle mieszając) żeby dobrze rozpuścić cukier. Zdjąłem garnek z ognia i wsypałem do środka pozostałe składniki. Dokładnie wymieszałem, przełożyłem do dwóch keksowych blaszek wyłożonych papierem do pieczenia i trochę ugniotłem, żeby wszystko się dobrze skleiło. Piekłem około 15 minut w temperaturze 180 º . Po wystudzeniu wstawiłem blaszki do lodówki, żeby masa dobrze stężała i dopiero wtedy zabrałem się za krojenie.