Wykonanie
Śniadanie jest takim posiłkiem który powinien dawać nam energetycznego
kopa na cały dzień. Dziś propozycja na rewelacyjne śniadanie, na słodko, dzięki któremu będziemy przez cały dzień mogli góry przenosić:)Składniki :500
płatków owsianych górskich100 g
słonecznika100
migdałów100 pestek dynigarść
orzechów laskowychpół szklanki
miodupół szklanki
cukru1/4 szklanki
olejuDo garnka wlać
miód olej i wsypać
cukier. Ciągle mieszając rozpuścić
cukier ( nie gotować!). W misce wymieszać suche składniki. Wlać
olej,
cukier i
miód. Wymieszać wszystko. Nie przejmować się, że na początku masa nie będzie chciała się połączyć. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. N ablaszkę wysypać naszą owsiankową masę. Piec ok 20-30 minut do złocistej barwy. Po wyjęciu z piekarnika odczekać aż granola wystygnie. Gdy będzie zimna przełożyć do słoika lub puszek. Granola jest pyszna, chrupiąca. Można połamać ją na kawałki i spożywać w formie batoników.Uwaga! Granola uzależnia;)
Smacznego!AgaPrzepis bierze udział w akcji: