Wykonanie

1. Produkty:kotlety
schabowe 180 g - 34 g
białka, 11 g tłuszczów, 239 kcal
kasz gryczana/jęczmienna 300 g (120 g przed ugotowaniem) - 15 g
białka, 4 g tłuszczów, 76 g węglowodanów, 403 kcal
kapusta z
mięsem 100g - 3 g
białka, 4 g węglowodanów, 28 kcal
kalafior smażony 100 g - 1,5 g
białka, 1,6 g węglowodanów, 14 kcal2. Czas przygotowania:godzina (
kapusta)3. Sposób przyrządzenia
Kapusta:Poszatkowaną
kapustę dodaje się do przysmażonego na patelni
boczku i
cebuli. Następnie dodajemy
liść laurowy,
ziele angielskie,
pieprz,
sól, jedną
marchew poszatkowaną na tarce. Dusić na małym ogniu 45 minut. Pod koniec doprawić
koncentratem pomidorowym do smaku.
Kalafior:Ugotować (do miękości), lekko posolić, podsmażyć na złoty kolor na patelni po dodaniu
masła i
oleju oraz uprzednim posypaniu
bułką tartą.
Kasza:Jedna objętość
kaszy - dwie objętości
wody, gotować pod przykryciem 10 minut, odstawić na następne 10 minut bez ognia, aby
kasza napęczniała (zachowujemy wartości odżywcze
kaszy).
Wodę posolić.4. Ocena smaku10/105. WaloryTo co zawsze w daniach mojego bloga, czyli dużo
białka, węglowodanów, wiamin i minerałow.6. Uwagi7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 53,5 gwęglowodany: 81 , 5 gtłuszcze: 15 gkcal: 684 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85kg):153 g
białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal