ßßß
1. Produkty:kotlety schabowe 180 g - 34 g białka, 11 g tłuszczów, 239 kcalkasz gryczana/jęczmienna 300 g (120 g przed ugotowaniem) - 15 g białka, 4 g tłuszczów, 76 g węglowodanów, 403 kcalkapusta z mięsem 100g - 3 g białka, 4 g węglowodanów, 28 kcalkalafior smażony 100 g - 1,5 g białka, 1,6 g węglowodanów, 14 kcal2. Czas przygotowania:godzina (kapusta)3. Sposób przyrządzeniaKapusta:Poszatkowaną kapustę dodaje się do przysmażonego na patelni boczku i cebuli. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól, jedną marchew poszatkowaną na tarce. Dusić na małym ogniu 45 minut. Pod koniec doprawić koncentratem pomidorowym do smaku.Kalafior:Ugotować (do miękości), lekko posolić, podsmażyć na złoty kolor na patelni po dodaniu masła i oleju oraz uprzednim posypaniu bułką tartą.Kasza:Jedna objętość kaszy - dwie objętości wody, gotować pod przykryciem 10 minut, odstawić na następne 10 minut bez ognia, aby kasza napęczniała (zachowujemy wartości odżywcze kaszy). Wodę posolić.4. Ocena smaku10/105. WaloryTo co zawsze w daniach mojego bloga, czyli dużo białka, węglowodanów, wiamin i minerałow.6. Uwagi7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:bialko: 53,5 gwęglowodany: 81 , 5 gtłuszcze: 15 gkcal: 684 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85kg):153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60kg):90 g białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02kg):204 g białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal