Wykonanie
Tradycyjne kotlety
schabowezna chyba każdy.Jednak
mięso to, możnawykorzystać na wiele różnych,innych sposobów niż rozbite,panierowane kotlety.Prezentuję danie wyjątkowopyszne, proste w przygotowaniu,zachwycające wyglądem,barwami i aromatem.Kawałek
schabu umyłam,osuszyłam i pokroiłam na porcje.Każdy kotlet lekko rozbiłam tłuczkiem. Posypałam
solą i
pieprzem z obu stron.
Mięso rozłożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Na patelni zasmażyłam maleńkie
pieczarki z dwiema pokrojonymidrobno
cebulami. Przestudzone
grzybki ułożyłam na porcjach
schabu.Kolejną warstwę stanowiła
marchewka, którą starłam na średnich oczkach tarki.Całość posmarowałam sporą ilością
majonezu i ozdobiłam
natką pietruszki.
Blaszkę z przygotowaną potrawąodstawiłam na godzinę w chłodne miejsce.Piekłam w mocno rozgrzanympiekarniku przez 35 minut.Kotlety najlepsze sątuż po wyjęciu z pieca.Wszyscy zajadali się nimi ze smakiem :)Bardzo smacznie polecam.