ßßß Cookit - przepis na Schab pod pierzynką

Schab pod pierzynką

nazwa

Składniki

Wykonanie

Tradycyjne kotlety schabowe
zna chyba każdy.
Jednak mięso to, można
wykorzystać na wiele różnych,
innych sposobów niż rozbite,
panierowane kotlety.
Prezentuję danie wyjątkowo
pyszne, proste w przygotowaniu,
zachwycające wyglądem,
barwami i aromatem.
Kawałek schabu umyłam,
osuszyłam i pokroiłam na porcje.
Każdy kotlet lekko rozbiłam tłuczkiem. Posypałam solą i pieprzem z obu stron.
Mięso rozłożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na patelni zasmażyłam maleńkie pieczarki z dwiema pokrojonymi
drobno cebulami. Przestudzone grzybki ułożyłam na porcjach schabu.
Kolejną warstwę stanowiła marchewka, którą starłam na średnich oczkach tarki.
Całość posmarowałam sporą ilością majonezu i ozdobiłam natką pietruszki.
Blaszkę z przygotowaną potrawą
odstawiłam na godzinę w chłodne miejsce.
Piekłam w mocno rozgrzanym
piekarniku przez 35 minut.
Kotlety najlepsze są
tuż po wyjęciu z pieca.
Wszyscy zajadali się nimi ze smakiem :)
Bardzo smacznie polecam.
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2010/11/schab-pod-pierzynka.html