Wykonanie
Byliśmy na zakupach.W poszukiwaniu nowych smaków śladami masterchefa udaliśmy się po raz pierwszy do sklepu, który faktycznie mikro nie jest :) Po raz pierwszy i biorąc pod uwagę to ile udało nam się tam wydać pieniędzy, być może ostatni. Na zakupy przeznaczyliśmy sporą
sumę pieniędzy, wypłaciliśmy jeszcze większą, by przy
kasie jednak zapłacić kartą z powodu niewystarczającej ilości gotówki. Bywa...I choć zmarzliśmy straszliwie to wróciliśmy zadowoleni z 4 torbami gadżetów i gadżecików, które uwielbiamy. Siostra, która opiekowała się wówczas dziećmi wciąż się
śmieje z różowej
soli z Himalajów, która jest przecież niezbędnym składnikiem każdej polskiej kuchni ;))Następnego dnia przystąpiłam do gotowania różnych smakowitości, na pierwszy ogień poszły
krewetki, które okazały się być
krewetkami surimi, gdyż w szale zakupowym nie zauważyliśmy różnicy.
Krewetki surimi to
mięso rybie, które zostało uformowane w kształt
krewetek. Przyrządziłam je smażąc w wytrawnym cieście naleśnikowym, podając z
sałatką z
rukolą,
pomidorami koktailowymi i
fetą.Wszystkim bardzo smakowało :D


Składniki:500 g
krewetek surimi100 g
mąki150 ml
białego wina1
jajkosól,
pieprz,
zioła prowansalskieDo miski wlać
jajko,
wino i rozmieszać. Wsypać
mąkę wciąż mieszając, by nie było grudek. Doprawić. Na rozgrzaną patelnię wlać
olej ryżowy,
krewetki moczyć w cieście i układać na patelni. Smażyć na rumiany kolor z obu stron. Podawać od razu po usmażeniu..Smacznego.