Wykonanie
Po ciężkiej pracy na działce (dzięki chłopaki!!) nadszedł czas na nagrodę :DD A nic tak nie poprawia nastroju jak dobre jedzonko, stąd też wczorajszy dzień zakończyliśmy grillową ucztą. Do grilla świetnie komponuje się
czerwone wino, u nas było to argentyńskie
wino marki Celebro .Wszystkie składniki szaszłyków rano zamarynowałam, dlatego też dzisiaj podaję przepis na moją marynatę do grilla. Wszystkie składniki
daję "na oko", ale proporcje są mniej więcej następujące:
Składniki:100 ml
oleju50 ml
sosu sojowego2 łyżeczki
przyprawy maggi2 łyżeczki
musztardy2 płaskie łyżeczki
papryki słodkiejzioła prowansalskiebazyliasól,
pieprzWszystkie składniki wymieszać i gotowe. Każdy składnik osobno włożyć do pojemnika, wlać marynatę, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin przed planowanym grillem.Nasze wczorajsze szaszłyki składały się z
piersi z kurczaka, czerwonej i
żółtej papryki,
cebuli i
cukinii.