Wykonanie
Przepis na tą
sałatkę jest jednym z pierwszych przepisów jakie poznałam. Było to w szóstej
klasie szkoły podstawowej, gdzie na zajęciach z techniki uczyliśmy się podstaw gotowania. Pamiętam jak po zajęciach dumna wróciłam do domu i opowiedziałam mamie, jaką to pyszną
sałatkę udało mi się zrobić.Dumna z córki mama postanowiła sprawdzić jej umiejętności i przy pierwszej okazji zachęciła latorośl do zrobienia sałatki. I wówczas się zaczęło.Nie było tygodnia, w którym nie musiałabym robić tej sałatki, która wyjątkowo zasmakowała całej rodzinie. Pierwsze 5
razy sprawiało mi przyjemność, czułam się doceniona, ale kolejne to już była
droga przez mękę. Zrozumie to każdy, kto tarł
seler. Postawiłam się i wszyscy zapomnieli o tej
sałatce.Wielki come back zaliczyła wraz z pojawieniem się w domu elektrycznej tarki do warzyw. Od tego czasu na nowo rozkoszujemy się wspaniałym smakiem tej sałatki, która wspaniale komponuje się zarówno z
rybą, jak i
mięsem, a nawet
jajkiem. Jest po prostu zawsze wyśmienita. I co najważniejsze jej przygotowanie jest mega proste.


Składniki:1 duży
seler4
ogórki konserwowe1 małe
jabłkosól,
pieprz,
cukiermajonezłyżeczka
musztardySeler,
ogórki i
jabłka zetrzeć na tarce. Dodać łyżeczkę
musztardy i
majonez wg uznania, doprawić do smaku i wymieszać. Gotowe.