ßßß Cookit - przepis na Pełnoziarniste naleśniki pod pierzynką z hummusu zapiekane z warzywnym paprykarzem

Pełnoziarniste naleśniki pod pierzynką z hummusu zapiekane z warzywnym paprykarzem

nazwa

Wykonanie

Te lekkie naleśniki pełnoziarniste pod hummusową pierzynką są szałowe! są naprawdę aromatyczne i delikatne a jednocześnie bardzo oryginalne i pyszne. Na pewno przypasują nie tylko jaroszom ale i klasycznym mięsożercom ;)
składniki:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 jajko
0,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki pszennej razowej
1 słoik paprykarza wegetariańskiego z kaszą jaglaną Primavika
1 słoiczek hummusu ( użyłam oliwkowego Primaviki )
olej do smażenia
3 łyżki śmietany
szczypta soli
Przygotowanie:
Wymieszać składniki ciasta na gładką masę i na rozgrzanej, natłuszczonej olejem patelni usmażyć cienkie naleśniki. Naleśniki posmarować cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania. Trzy łyżki humusu wymieszać ze śmietaną i posmarować po wierzchu. Zapiec w rozgrzanym piekarniki do 180ºC przez 20 minut. Naleśniki podawać z humusem jako sosem.
Smacznego!
Źródło:http://jedzeniologia.blogspot.com/2014/11/penoziarniste-nalesniki-pod-pierzynka-z.html