Wykonanie
Te lekkie naleśniki pełnoziarniste pod hummusową pierzynką są szałowe! są naprawdę aromatyczne i delikatne a jednocześnie bardzo oryginalne i pyszne. Na pewno przypasują nie tylko jaroszom ale i klasycznym mięsożercom ;)

składniki:1 szklanka
mleka1 szklanka
wody1
jajko0,5 szklanki
mąki pszennej0,5 szklanki
mąki pszennej razowej1 słoik paprykarza wegetariańskiego z
kaszą jaglaną Primavika1 słoiczek hummusu ( użyłam
oliwkowego Primaviki )
olej do smażenia3 łyżki
śmietanyszczypta
soliPrzygotowanie:Wymieszać składniki ciasta na gładką masę i na rozgrzanej, natłuszczonej
olejem patelni usmażyć cienkie naleśniki. Naleśniki posmarować cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania. Trzy łyżki humusu wymieszać ze
śmietaną i posmarować po wierzchu. Zapiec w rozgrzanym piekarniki do 180ºC przez 20 minut. Naleśniki podawać z humusem jako sosem.Smacznego!