ßßß
Składniki· 80 g Suszonych Pomidorów z cebulą Ponti· 2 ząbki czosnku,· 5 łyżek oliwy z oliwek extra vergine Olitalia· 2 garście mrożonych lub świeżych grzybów· 1 szklanka ryżu arborio· 100 ml białego wina· 0,5 l bulionu grzybowego· 1/4 szklanki świeżo startego parmezanu· drobno posiekana świeża natka pietruszkiPrzygotowaniePrzed przystąpieniem do gotowania należy przygotować pół litra bulionu grzybowego. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek oraz wypłukany oraz dobrze odsączony ryż i całość mieszać przez 2-3 minuty, po czym dodać białe wino, pozostawiając całość do odparowania. Gdy konsystencja potrawy przestanie być płynna, należy dodać część bulionu oraz pokrojone grzyby, które powinny zakrywać warstwę ryżu. Po 10 minutach dodać pokrojone w kostkę suszone pomidory Ponti i resztę bulionu i dusić jeszcze przez kilka minut tak, by uzyskać gęstą konsystencję. Na koniec wystarczy doprawić danie solą, pieprzem i natką pietruszki oraz – już na talerzu - udekorować startym parmezanem. SMACZNEGO! :)indexfood