Wykonanie
Omlet: 2
jajka, 2 łyżki
mąki pszennej, 2 łyżki
masła,
sól,
pieprzNadzienie: 8 średnich
pieczarek, 4 plastry
boczku wędzonego,
cebula,
szczypiorek,
sól,
pieprz,
olejNa wierzch:
kukurydza, 2 plastry
sera żółtegoPrzygotowanie:1. Nadzienie: na rozgrzaną patelnie wrzucamy
boczek pokrojony w paski, a po chwili pokrojoną w kostkę
cebulę. W osobnym garnku dusimy pokrojone w kostkę
pieczarki do których pod koniec dodajemy posiekany drobno
szczypiorek. Składniki nadzienia wymieszaj ze sobą i dopraw do smaku.2. Omlet: do miski wbijamy
jajka, dodajemy
mleko i
mąkę, ubijamy mikserem. doprawiamy do smaku. Na patelni rozpuszczamy
masło i wlewamy masę jajeczną. Nie mieszaj, poczekaj aż omlet zarumieni się z jednej strony wtedy przy pomocy
łopatki przewróć go na druga stronę. Na połowę omleta nałóż wcześniej przygotowane nadzienie na które połóż
ser żółty. Smaż jeszcze chwile. Po wyłożeniu omleta na talerz wierzch posyp
żółtym serem.