Ostatnio uparłam się na makarony różnego rodzaju, co najmniej dwa razy w tygodniu musiałam go przyrządzić. Powiedziałam sobie, że to ostatnie makaronowe danie w tym tygodniu, bo co za dużo to nie zdrowo. Żeby nie było zbyt nudno, postawiłam dzisiaj na wersję rybno-pikantną.składniki potrzebne na 2 porcje:- 200g makaronu- tuńczyk z puszki w sosie własnym;- 5 pomidorów koktajlowych;- czerwona cebula;- ząbek czosnku;- oliwa- tabasco;- łyżka koncentratu pomidorowego;- pieprz;sposób przygotowania:Makaron gotujemy w osolonej wodzie, na patelni rozgrzewamy oliwę. Siekamy czosnek, cebulę kroimy w piórka - wrzucamy na patelnię. Dorzucamy do tego tuńczyka doprawiamy pieprzem, smażymy ok 3 minuty - wrzucamy pomidorki oraz wkrapiamy kilka kropel tabasco. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię. Dwie łyżki koncentratu rozrabiamy z małą ilością wody, dolewamy do makaronu - podsmażamy. Gotowy makaron idealnie nadaje się na szybki obiad, ponieważ jest ekspresowy w wykonaniu.bon apettit!