ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobób 500 gramówmarchewka 500 gramówcebula 1 sztukmasło 50 gramówmleko 100 mililitrówkoperek 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasol według uznaniaWykonanie:Oczyszczony bób wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować (5-6 minut), odcedzić, przelać zimna wodą, osączyć i obrać z łupinek. Oczyszczona marchew pokroić na plasterki. Oczyszczoną cebulę posiekać i zeszklić na maśle rozgrzanym w rondlu, dodać marchew, mieszając, smażyć 3 minuty. Dodać bób i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wlać mleko i dusić pod przykryciem na małym ogniu 10 minut. Posypać posiekanym koperkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: