Wykonanie

Podczas pobytu w Niemczech pokochałam smak sałatki z
pomidorów i
rukoli z dodatkiem
sosu balsamicznego. Pomysł na
sałatkę już miałam, pozostało tylko wymyślić jakieś
mięso. Jako, że po przyjeździe miałam już spory zapas
serów, a po dostawie z Włoch zapas ten się się jeszcze zwiększył, musiałam wykorzystać jakiś
ser, no i padło na gorgonzole :)SKŁADNIKI(dla 2 osób)
SAŁATKA5
pomidorków koktajlonych1 żółty
pomidor2 garście
rukolisos balsamiczny (kremowy)
sólpieprzMIĘSO2 małe
filet z kurczaka2 plastry francuskiej
szynki dojrzewającej2 plastry
sera gorgonzolasól z
chiliczerwony pieprzPRZEPIS
Mięso:
Kurczaka rozbijamy na cienki plaster, doprawiamy
solą z
chili i
czerwonym pieprzem, na środku układamy kawałek gorgonzoli i zawijamy w roladkę.
Kurczaka z gorgonzolą w środku owijamy plastrem
szynki.
Mięso pieczemy na grillu elektrycznym (lub na patelni) kilka minut - wszytko zależy jak duży jest kawałek
mięsa.
Sałatka: na talerzu układamy
rukolę, pokrojone w 1/4
pomidory koktajlowy oraz pokrojonego w kostkę żółtego
pomidora, doprawiamy
solą i
pieprzem, a na koniec skrapiamy
sosem balsamicznym.Dodajemy upieczony kawałek
kurczaka i gotowe :)