Wykonanie
Już raz piekłem
ciastka z
tymiankiem na
oleju i były bardzo smaczne. Dlatego nie zastanawiałem się długo, kiedy znalazłem w zeszycie mamy ten przepis. Tym sposobem mam fajne, kruche
ciasteczka :)

Składniki :- 2 szklanki
mąki,- 1/2 łyżeczki
sody,- 3/4 szklanki
wiórków kokosowych,- 1/2 szklanki
oleju,- 2 czubate łyżki
miodu,- skórka i sok z dużej
cytryny,- około 3 łyżek
mleka.- do obtoczenia
wiórki kokosowe wymieszane z
cukrem waniliowym lub
cukrowym maczkiem.Wykonanie :Suche składniki wymieszać trzepaczką. Dodać składniki płynne i wyrobić ciasto, w razie potrzeby dolać
mleka lub dosypać wiórków. Z ciasta formować małe kuleczki, lekko spłaszczyć i obtoczyć we wiórkach
kokosowych wymieszanych z
cukrem waniliowym lub
maczkiem cukrowym.