Wykonanie
Jeden z moich ulubionych, na herbatnikach, a przepis pochodzi z zeszytu mojej babci. Bardzo polecam na święta, ale i bez okazji również ;)


Składniki:- 1kg zmielonego
twarogu,- 1/2 kostki
masła,- 1 szklanka
cukru,-
cukier waniliowy,- 5
jajek,- 1
budyń,- 1/2 szklanki
mleka,- 5-6 paczek
herbatników.Polewa:- 1 łyżka
masła,- 2-3 łyżki
kakao,- około szklanki
cukru pudru,- 1-2 łyżki
wody.Wykonanie:Na początek blachę wyłożyć papierem do pieczenia i warstwą
herbatników.
Budyń rozmieszać w
mleku. Pozostałe składniki włożyć do garnka i ciągle mieszając zagotować. Wlać przygotowany
budyń, intensywnie mieszać, aby nie powstały grudki. Gorącą masę
serową wylać na
herbatniki, wyrównać i szybko przykryć drugą warstwą
ciastek.Odstawić i zrobić polewę. Lekko przestudzoną polać sernik. Schłodzić chociaż przez 2-3 godziny, a najlepiej przez noc. Smacznego