Wykonanie
Pizza domowa- zawsze najlepsza. Tym razem na grubym,pulchnym cieście, z farszem, jakim kto zapragnie.

Składniki:ciasto:- 1/2 kg
mąki pszennej,

- 3 łyżki
otrębów pszennych,- ok 250 ml ciepłej
wody,- płaska łyżeczka
soli,- 20 g świeżych
drożdży,-2 łyżki
oleju.

sos:-
pomidory w puszce-
zioła prowansalskie-
czosnek mielony,-
sól.

farsz:- 60 dkg
pieczarek,- duża
czerwona papryka,-
szynka,-
sól,
pieprz,-
ser żółty,-
ser mozzarella.Sposób przygotowania:Zrobić zaczyn z
drożdży , łyżki
mąki i małej ilości
wody. Kiedy podrośnie, dodać do reszty składników i wyrobić miękkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do podwojenia objętości. Ponownie wyrobić, przełożyć na blachę i poczekać,aż podrośnie. W czasie wyrastania ciasta najlepiej przygotować sos i farsz. Składniki sosu należy zmiksować , doprawić i gotowe.
Pieczarki można pokroić wedle uznania, ja często trę na tarce jarzynowej i przesmażam na dużym ogniu. Wtedy więcej farszu
mieści się na pizzy. Na koniec dodać pokrojoną
szynkę,
paprykę ,
pomidory,
sól i
pieprz. Grube ciasto lepiej chwilę podpiec w piekarniku, następnie posmarować sosem, nałożyć farsz, posypać
żółtym serem i upiec. Zjadać z wielkim smakiem :))