Wykonanie
Kalafior nie musi być jedzony tylko w połączeniu z
bułką tartą. Bardzo dobrze smakuje smażony w przyprawionym cieście, z dodatkiem
sosu jogurtowego.

Składniki:-
kalafior,- 1 szklanka
mąki,- 1/2 szklanki
wody,- 1/2 szklanki
mleka,- 1
jajko,- 1 łyżeczka
soli,- 1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia,- 2 łyżeczki
słodkiej papryki,- 1 łyżeczka
curry,-
olej do smażenia.Sposób wykonania:
Kalafior podzielić na duże różyczki i obgotować w osolonej wodzie na pół twardo. Ostudzony pokroić w grubsze plastry. W misce, za pomocą rózgi wymieszać wszystkie składniki oprócz
curry i
papryki. Ciasto podzielić na pół i do każdej części dodać inną
przyprawę. Pomagając sobie dwoma widelcami, maczać kawałki
kalafiora w cieście i smażyć na rumiano. Smacznego