Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
wywar warzywny 1 litrów
krewetki 250 gramów
marchew 200 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
papryka biała 1 sztuk
groszek zielony konserwowy 100 gramów
cebula 1 sztuk
makaron długi 0,5 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
wino czerwone według uznaniaWykonanie:W wywarze z warzyw ugotować
krewetki, tak aby były miękkie. Warzywa
marchew,
papryka biała i czerwona, umyć pod bieżącą letnią
wodą i skroić.
Paprykę w paseczki, a
marchew w ćwiartki,
cebulę obrać i pokroić w talarki. Wszystko razem zasmażyć na
oliwie, można dodać ciut
czerwonego wina, tak aby potrawa nie była zbyt sucha, i
między innymi
doda to odmienny smak.Przyprawić wszystko. W
między czasie ugotować
makaron we wrzącej wodzie z dodatkiem
oliwy i
soli. Na koniec
makaron pokroić tak aby nie był ciągnący, położyć na to sos. Podawać od razu po przyrządzeniuUwagi:Dla ułatwienia można zamiast warzyw dodać porostu
włoszczyznę.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Włoska
Owoce morzaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: mimiData: 2010-03-28
czerwone wino do krewetek? O.oAutor: Scully16Data: 2009-04-30mąż przepada za
krewetkamiAutor: agata17koData: 2008-12-09Pyszna. Moje dzieci ją uwielbiają. PolecamAutor: IzaData: 2008-11-28W
sumie pasują do tej potrawy wszystkie
krewetki z rodziny karłowatych my dodaliśmy Flower prawn, czyli tzw:
krewetka kwiatowa.
Krewetki; królewska i tygrysia są o
wile większe także potrawa może wyglądać nieco inaczej niż na zdjęciu. Pozdrawiam!Autor: celinaData: 2008-11-28Zastanawiam się jakie
krewetki koktajlowe, królewskie, tygrysie?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: