Wykonanie

czas przygotowania: 30 minutCzego potrzebujesz na 3 porcję?1/2 szkl
mąki z
cieciorki (zmieliłam ją sama w młynku do
kawy)1 szklanka
mąki z
płatków owsianych1 1/2 szkl tartej dyni1 łyżeczka
soli1/2 łyżeczki
ostrej papryki1 zmiażdżony ząbek
czosnku1/2 łyżeczki kuminu1/2 łyżeczki
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 szklanka
wody2 łyżki
oliwyCo teraz?1. Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw na 10 minut.2. Smaż na
oliwie na złoto - ok. 2-3 minuty z każdej strony.3. Podawaj z
jogurtem lub
fetą i świeżą
sałatką.

Pumpkin-chickpea pancakespreparation
time: 30 minutesWhat do you need for 3 servings?1/2 glass chickpea
flour (I grinded it myself in coffee grinder)1 glass oatmeal
flour1 1/2 grated pumpkin1 teaspoon salt1/2 teaspoon hot pepper1 smashed clove of garlic1/2 teaspoon cumin1/2 teaspoon sugar1 teaspon baking powder1 glass of water2 tablespoons
olive oilWhat now?1. Mix all the ingredients and left aside for 10 minutes.2. Fry little pancakes untill golden - 2-3 minutes each
side.3.
Serve with yoghuty or
feta and fresh salad.