Wykonanie
Wegański
twaróg który nie smakuje
soją i jest błyskawiczny w przygotowaniu? Oto on! Jego sekret tkwi w
zsiadłym mleku sojowym które nie tylko samo w sobie jest dobre, ale robi cuda w różnych potrawach, na przykład
daje fajną puszystość plackom. Dzięki Kikimora!Na jedną porcję potrzebujemy:Kostka delikatnego w smaku
tofu ( ja użyłam naturalnego Sun Food)3-4 łyżki
zsiadłego mleka ( na przykład
sojowego,
zsiadłe mleko zrobisz zostawiając na 1 albo dwa dni
mleko bez przykrycia w jakimś np kubku)Szczypta
soliPół łyżeczki
soku z cytrynyZblenduj kostkę
tofu na gładko. Dodaj
mleko,
sól i
cytrynę. Możesz odstawić na parę minut ale to raczej niekonieczne. Ciesz się smakiem
twarogu bez eksperymentów i babraniny!
Na fajne śniadanie przygotuj również:4-5
rzodkiewekPół
ogórka gruntowego
SczypiorekSól i
pieprzOpcjonalnie jakaś
skrobia, na przykład w postaci kromki
chlebaPosiekaj warzywka. Wszystko oprócz
skrobi dodaj do
twarożku i wymieszaj widelcem. Jedz.
Mój własny
twarożek zjadłam z razową grzanką i świeżymi
pomidorami, a dzięki temu, że
twarożek był wegański, to pyszne połączenie nie wpłynie negatywnie na moje stawy i nie
będę miała artretyzmu. Smacznego, hogwh.