Wykonanie
Nie ma prostszego i szybszego w wykonaniu ciasta z
owocem! Ciasto to jest wilgotne i puszyste. Dodatkowym jego walorem jest mała ilość składników, zatem do dzieła.
Składniki:10 łyżek
cukru,2
jajka,1
żółtko,1 kostka
margaryny,10 łyżek
mąki,0,5 szklanki
śmietany,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,około 10
śliwekDo dekoracji:
cukier puder lub powidłaMiksujemy
cukier,
żółtko,
jajka i
margarynę na pulchną masę. Dodajemy
mąkę zmieszaną z
proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy, powoli dodając
śmietanę.Ciasto wykładamy na blaszce, na cieście układamy ćwiartki
śliwek.Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 st. C.Upieczone i zimne ciasto dekorujemy, posypując je
cukrem pudrem lub smarując powidłami.SMACZNEGO!