Wykonanie
Ciąg dalszy muffinkowej wariacji, tym razem proponuję bardzo aromatyczne, korzenne babeczki. Nadchodzą zimniejsze dni więc warto wypróbować ten przepis i rozkoszować się smakiem
cynamonu,
goździków i
imbiru.
Składniki:3 szklanki
mąki pszennej,1 szklanka
cukru,1 opakowanie
cukru waniliowego,2 łyżeczki
proszku do pieczenia,1,5 szklanki
mleka,1 szklanka
oleju,2
jajka,1 łyżeczka:
cynamonu,
imbiru,
kakao, zmielonych
goździkówW jednej misce łączymy suche składniki:
mąkę,
cukier,
cukier waniliowy,
proszek do pieczenia i
przyprawy. W drugiej misce mieszamy ze sobą
mleko,
olej,
jajka. Następnie do miski z suchymi składnikami dodajemy pozostałe i dokładnie mieszamy.Do blaszki na muffinki wkładamy papierowe foremki, które wypełniamy
ciastem (około 3-4 łyżki).Babeczki pieczemy w temperaturze 180 st. przez 25 minut.SMACZNEGO!