ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś kurczaka 4 sztukboczek wędzony 4 plastryprzyprawa do grilla 1 łyżek stołowychpapryka mielona ostra 0,5 łyżek deserowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Plastry boczku oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Umyte, osuszone mięso natrzeć olejem oraz przyprawa do grilla i odstawić na 60 minut do lodówki. Następnie każdą porcję kurczaka owinąć w plaster boczku i spiąć wykałaczkami. Boczek z wierzchu posmarować olejem. Grillować mięso ok. 30 minut, przewracając co pewien czas tak, aby się równomiernie zrumieniło. Podawać z pieczywem lub pieczonymi talarkami ziemniaczanymi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: