Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 70 dekagramów
olej 3 łyżek stołowych
cebula 4 sztuk
marchew 3 sztuk
ryż 0.5 szklanek
curry 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Cebulę i
marchew oczyścić i pokroić w talarki. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz i obrumienić na nim pokrojone na kawałki
mięso. Wrzucić
marchew i
cebulę, kilka chwil smażyć, a następnie wlać tyle
wody, by pokryła
mięso. Wsypać
curry, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otworzyć, wsypać
ryż i po ponownym zamknięciu szybkowaru ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.Uwagi:przednia
baraninaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: