Wykonanie
Coś mam przeczucie,ze dzisiaj będzie ciężko,trudne zadanie przed nami kibicami. Najwazniejsze, to się nie zniechęcać i drugie najważniejsze - miec nadzieje do końca:)Aby
mieć siły na kibicowanie, wysyłanie pozytywnej energii, zaciskanie kciuków,podskoki na kanapie potrzebujemy dobrego śniadania.Dobre śniadanie musi być smaczne, pożywne i zdrowe. Jak nic,
szpinak spełnia te warunki.Więc dzisiaj przepis na ulubioną potrawę Popeye,pamiętacie go?To on pierwszy docenił moc
szpinaku;)


Produkty:125g
szpinaku młodego75g
sera feta1
jajko od szczęśliwej
kurychleb pełnoziarnistychili lub
pomidorszczypiorek lub połowa małej
cebuli2 ząbki
czosnkumasłopieprzNa rozgrzaną patelnie wrzucamy
masło i
czosnek,dodajemy
szpinak,
szczypiorek lub
cebulkę i
chili w wersji na ostro,lub pokrojonego w kostke
pomidora w wersji łagodnej. Ja
daje szpinak w całości, nie odrywam ogonków, bo tam zbiera się najwięcej witamin i aromatu.

Mieszamy
szpinak delikatnie przez parę minut, dodajemy pokruszony
ser feta i mieszamy przez następną minute, a może i dwie.
Feta ma się pięknie rozpuścić i wymieszać ze
szpinakiem.Na koniec dodajemy
jajko i doprawiamy
pieprzem.
Sól raczej nie będzie potrzebna, bo
feta jest wystarczającą słona.
Chleb opiekamy w tosterze i śniadanie gotowe.Bardzo zdrowe i pożywne.Smacznego!
