Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 11SkładnikLogo Ilość Czego
białko 4 sztuk
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
szampan 0.8 szklanek
likier kawowy 0.8 szklanek
orzechy włoskie 4 łyżek stołowych
ciastka kruche 4 łyżek stołowychWykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać
cukier i ubijać nadal, tak długo, aż rozpuści się
cukier. Następnie pianę wymieszać z
szampanem.
Śmietanę ubić na krem, wymieszać z
likierem i również połączyć z pianą. Deser nakładać od razu do pucharków, dekorować
orzechami i
ciastkami.Uwagi:
Orzechy i
ciastka rozdrobnić.Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27pychaAutor: karolka050436Data: 2009-03-05,,Z" nigdy nie zostawiamy na koncuAutor: IzaData: 2008-12-12smaczneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: