Wykonanie
Cudownie pyszny deser inspirowany moim ukochanym
tortem bezowym - dakłas .Błyskawiczny w przygotowaniu, a przy tym bardzo efektowny. Bardzo pyszna porcja kalorii na którą można sobie czasem pozwolić :) Bardzo, bardzo Wam polecam :)Składniki:330ml
śmietany kremówki 30-36%130g masy kajmakowej8 szt
daktyli suszonychgarść
orzechów włoskich70g
ciastek owsianychponadto:4 szt bezików pokruszonych4 szt
daktyli do dekoracji4 szt
orzechów do dekoracji4 szt bezików do dekoracji4 szt
ciasteczek owsianych do dekoracji
Ciasteczka owsiane rozgnieść i przełożyć na dno 4 pucharków lub kieliszków.Kremówkę ubić na sztywno, dodać masę kajmakową i zmiksować. Dodać pokrojone
daktyle i
orzechy i wymieszać. Krem przełożyć do pucharków. Na wierzchu pokruszyć
beziki. Dodatkowo udekorować
daktylami i
orzechami oraz
bezami. Schłodzić. Smacznego :)