Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 15SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 20 dekagramów
jajko 2 sztuk
śmietana kremówka 0.2 litrów
sól według uznania
ananas według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:W naczyniu ubić na sztywno
śmietanę ze szczyptą
soli, następnie dodać 2
jajka. Do masy dodać przesianą
mąkę, dokładnie wymieszać i odstawić ciasto na 1 godzinę. Rozgrzać w garnku 1 litr
oleju (lub 1 kg
smalcu). Zamieszać ciasto, zanurzać w nim plastry
ananasa lub inne
owoce:
jabłka,
banany,
czereśnie. Smażyć porcjami po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Wyjąć z tłuszczu i osączyć. Podawać gorąceUwagi:
ananas w krążkach - może być świeży lub z puszkiCiasta i DeseryKuchnia ChińskaKomentarze:Autor: karolaData: 2010-10-01najlepiej podawać z
lodami waniliowymi i
polewą czekoladową na to;) można udekorować
miętą. Jadłam tak w restauracji - pycha ;)Autor: FloressData: 2009-04-27ciężkieAutor: aisha40Data: 2009-04-18polecam,:)Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Wg mnie pomysł nietrafiony.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: