ßßß Cookit - przepis na Ananasy smażone w cieście

Ananasy smażone w cieście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 15
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 20 dekagramów
jajko 2 sztuk
śmietana kremówka 0.2 litrów
sól według uznania
ananas według uznania
tłuszcz według uznania
Wykonanie:
W naczyniu ubić na sztywno śmietanę ze szczyptą soli, następnie dodać 2 jajka. Do masy dodać przesianą mąkę, dokładnie wymieszać i odstawić ciasto na 1 godzinę. Rozgrzać w garnku 1 litr oleju (lub 1 kg smalcu). Zamieszać ciasto, zanurzać w nim plastry ananasa lub inne owoce: jabłka, banany, czereśnie. Smażyć porcjami po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Wyjąć z tłuszczu i osączyć. Podawać gorące
Uwagi:
ananas w krążkach - może być świeży lub z puszki
Ciasta i Desery
Kuchnia Chińska
Komentarze:
Autor: karola
Data: 2010-10-01
najlepiej podawać z lodami waniliowymi i polewą czekoladową na to;) można udekorować miętą. Jadłam tak w restauracji - pycha ;)
Autor: Floress
Data: 2009-04-27
ciężkie
Autor: aisha40
Data: 2009-04-18
polecam,:)
Autor: pawlo1404
Data: 2008-12-12
Wg mnie pomysł nietrafiony.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1137/Ananasy-smazone-w-ciescie