Lato dobiega końca. Szczęście, że studenci mają wolny jeszcze październik, bo dla mnie jest to właśnie miesiąc wakacji. Po przymusowej przerwie na blogu z powodu wakacyjnego wyjazdu wracam z ciastem. Spód mocno kakaowy-czekoladowy. Do tego dużo jabłek i kruszonka. Idealne do popołudniowej kawki. 3 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek kakao 150g czekolady mlecznej 3 jajka 1.5 szkl. cukru 250g miękkiego masła + 1kg obranych jabłek kruszonka 50g miękkiego masła 50g cukru 100g mąki Miękkie masło utrzeć z cukrem. Do puszystej masy dodawać po jednym jajku ciągle ubijając. Połączyć z pozostałymi składnikami. Ciasto wylać do przygotowanej wcześniej formy. Na ciasto wyłożyć pocięte w plastry jabłka. Masło rozetrzeć rękoma z cukrem i mąką do powstania kruszonki. Następnie posypać nią wierzch jabłek. Piec 50min w 180stopniach.