Lato dobiega końca. Szczęście, że studenci mają wolny jeszcze październik, bo dla mnie jest to właśnie miesiąc wakacji. Po przymusowej przerwie na blogu z powodu wakacyjnego wyjazdu wracam z ciastem. Spód mocno kakaowy-czekoladowy. Do tego dużo jabłek i kruszonka. Idealne do popołudniowej kawki.3 szkl. mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia6 łyżek kakao150g czekolady mlecznej3 jajka1.5 szkl. cukru250g miękkiego masła+ 1kg obranych jabłekkruszonka50g miękkiego masła50g cukru100g mąkiMiękkie masło utrzeć z cukrem. Do puszystej masy dodawać po jednym jajku ciągle ubijając. Połączyć z pozostałymi składnikami.Ciasto wylać do przygotowanej wcześniej formy.Na ciasto wyłożyć pocięte w plastry jabłka.Masło rozetrzeć rękoma z cukrem i mąką do powstania kruszonki. Następnie posypać nią wierzch jabłek.Piec 50min w 180stopniach.