Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
buraczki 1 kilogramówkorzeń
chrzanu 1 sztuk
kminek 1 łyżek stołowych
sól według uznania
cukier 1 łyżek stołowych
ocet winny 0,5 szklanek
wino czerwone wytrawne 50 mililitrówWykonanie:Wyszorowane i podgotowane ze skórką
buraki piec, aż będą miękkie. Wystudzone obrać i pokroić w plasterki. Układać w słoju, przekładając utartym i sparzonym
chrzanem oraz sparzonymi nasionami
kminku. Doprawić do smaku
sola oraz
cukrem. Zalać
octem wymieszanym z
winem, przykryć i odstawić na 2-3 dni w chłodne miejsce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia Polska
Przetwory weg.WielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: