ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoburaczki 1 kilogramówkorzeń chrzanu 1 sztukkminek 1 łyżek stołowychsól według uznaniacukier 1 łyżek stołowychocet winny 0,5 szklanekwino czerwone wytrawne 50 mililitrówWykonanie:Wyszorowane i podgotowane ze skórką buraki piec, aż będą miękkie. Wystudzone obrać i pokroić w plasterki. Układać w słoju, przekładając utartym i sparzonym chrzanem oraz sparzonymi nasionami kminku. Doprawić do smaku sola oraz cukrem. Zalać octem wymieszanym z winem, przykryć i odstawić na 2-3 dni w chłodne miejsce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPrzetwory weg.WielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: