Wykonanie



Nie samym słodkim człowiek żyje. Organizm potrzebuje porządnej porcji witamin. A, że robi się coraz cieplej wybieramy raczej potrawy które można spożywać schłodzone. Sałatki, chłodniki.Chłodnik z
botwinki sprawdza się idealnie. Jest pyszny i bardzo orzeźwiający.Potrawę z
botwinki przygotowałam w wirtualnej kuchni zPanna Malwinna http:// filozofiasmaku.blogspot.com/Dobromiła http://dobrosmaki. blogspot.com/Wojciech http:// gotujzwojciechem.blogspot.com/Bartoldzik http://www. facetnatalerzu.pl/Mirabelka http://mirabelkowy. blogspot.com/pęczek
botwinkipęczek
rzodkiewki1
ogórek zielonypęczek
koperkupęczek
natki pietruszki250ml
bulionu1l
maślankisól/
pieprz1 łyżeczka
octujajkaBotwinkę umyć i pokroić.
Buraczki obrać i pokroić w słupki. Gotować w
bulionie do miękkości. Dodać łyżeczkę
octu i odstawić do wystudzenia.Do ostudzonych
buraczków dodać startego
ogórka, startą
rzodkiew, poszatkowany
koper i
pietruszkę,
maślanką i doprawić. Schłodzić w lodówce.Podawać z
jajkiem.
