Może niektórych ucieszy, że dzisiejszy wpis będzie mało słodki. Bardziej obiadowy. Bo ostatnio zamieszczam prawie same ciasta, ale kto nie lubi słodkiegoTrzy przepisy. Możecie wykorzystać je razem (jak ja!) lub zrobić tylko jedno. Chociaż muszę przyznać, że zjedzone jako obiad po treningu smakował świetnie. Żeby łosoś wyglądał lepiej można go upiec w piekarniku. Ja wrzuciłam na patelnię bo zależało mi na czasie To moje drugie podejście do sałatki z awokado. Jakże inne od poprzedniego . Ale oba smaczne.A sałatkę z awokado przygotowałam w wirtualnej kuchni zWierąMirabelkąIlonąŁosoś w sosie sojowym1 filet z łososia1 łyżka sosu sojowegopieprz/sól1 łyżeczka oliwySos sojowy wymieszać z przyprawami i oliwą, zamarynować łososia. Smażyć na teflonie lub upiec w piekarniku.3 łyżki soczewicy1 łyżka koncentratu pomidorowego1/2 cebulipieprz/sól/ zioła prowansalskie/czosnekSoczewicę ugotować w wodzie. Z ilością wody uważać. Podlewać stopniowo. Kiedy soczewica wchłonie wodę dodać przyprawy i pokrojoną cebulkę, chwile dusić. Dodać koncentrat.Sałatka z awokado, jabłkiem i pomarańczą z dressingiem miodowym1/2 dużego jabłka1/2 pomarańczy1/3 dojrzałego awokadodressing1 łyżka soku z cytryny1 łyżka wody1/2 łyżeczki miodu (płynnego)cynamon/pieprz/sólAwokado, jabłko i pomarańczę pociąć na kawałki. Składniki na sos wymieszać i polać po owocach.Smacznego