Wykonanie

Dzisiaj pierwszy dzień Nowego Roku! 2012! Wow! to już jest ten rok :D nasz ostatni hahah :P Jak spędziliście sylwestra?? Ja byłam na zabawie z kumpelami :D Wytańczyłam się! Nowe super wysokie
szpilki okazały się mega wygodne :D Do końca imprezy w nich byłam, a tańcowałam większość czasu...Na zabawę wziełam ciasto, a mianowicie Wuzetkę. Ją piekłam sama, a razem z mamą upiekłyśmy jeszcze Architekta i Kolorowe oczy. Przepisy w krótce!A wuzetkę wszyscy zachwalali :D Ciesze się bardzo z tego powodu :D A przepis... hmmm sprawdzałam różne wersje i w końcu poprostu połączyłam wszystko co czytałam...Wuzetka z nutką
kokosa w tle
biszkopt6
jajek1/2 szkl
mąki pszennej1/2 szkl
mąki ziemniaczanej1 szkl
cukru3 łyżki
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczeniamasa900ml
śmietany kremówki4 śmietanfixy16g
cukru wanilinowegopolewa1
mleczna czekolada1/2
gorzkiej czekolady100ml kremówki50ml
mleka2 łyżki wiórek
kokosowych+dżem
wiśniowyPieczemy
kakaowego biszkopta np. z tego przepisu . i za pomocą
nitki przecinamy go na pół ( mi nestety wyszły nierówne i góra jest bardzo cieńka, ale smaku to nie ujmuje.Schłodzone kremówki ubijamy dodając śmietanfixy i
cukier waniliowy.
Biszkopta smarujemy
dżemem i na to dajemy masę, przykrywamy drugą częśćią
biszkopta i do lodówki!. Po jakiejś godzinie, możemy zrobić polewę.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej, dodajemy
mleko, 100ml kremówki i
wiórki kokosowe. Gdy
czekolada będzie prawie rozpuszcona wyjmujemy garnek i cały czas mieszamy. Delikatnie polewamy ciasto i za pomocą łyżki rozsmarowujemy
czekoladę.Wstawiamy na kilka godzin do lodówkiSmacznego