Wykonanie

Na
śniadaniowym blogu został skomentowany, że okropny :D Więc ostrzegam! Jeśli się nie podoba to w prawym górnym
rogu jest czerwony przycisk ze znaczkiem X należy kliknąć :DHaha Muszę popracować nad prezencją moich dań, ale cóż tu wymagać od chorego człowieka z gorączką?! Najważniejsze, że solenizantowi smakował!! A na tym mi zależało :D I tak szczerze? Mi się on podoba :D Nie jestem mistrzem cukiernikiem! Ja się dopiero uczę, a to mój drugi tort :DAh... już przestaję zrzędzić :D I pozdrawiam wszystkich anonimów i prośba! Podpisujcie się :DA tort jest bardzo bardzo
jagodowy!! Najlepiej masę
jagodową robić w sezonie tychże
owoców! Bo teraz to jedynie można się ratować mrożonymi zapasami! Których jestem szczęśliwą posiadaczką, ale już się kończą... oczywiście
jagody można zastąpić innymi
owocami :D
biszkopt8
jajek8 łyżek
mąki pszennej8 łyżek
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczeniamasa jagodowa600ml
kremówki 30%3 śmietanfixy5 łyżek
cukru1 szklanka rozmrożonych
jagóddodatkowo200ml
śmietany kremówki 30%1
śmietan fix1
czekolada biała2
bananykolorowa posypka100ml
wódki + 100ml przegotowanej
wodyPieczemy
biszkopt.
Białka ubijamy, pod koniec dodajemy
cukier i po jednym
żółtku.
Proszek do pieczenia mieszamy z
mąką i przesiewamy do masy, jeszcze chwilę delikatnie miksujemy. Wkładamy do wcześniej nagrzanego do 180stopni piekarnika na 25min. Pieczemy do suchego patyczka. Po upieczeniu tortownicę spuszczamy na koc z wysokości 0.5m i wkładamy do uchylonego piekarnika. Po ostudzeniu za pomocą
nitki przecinamy
biszkopt na 3 płaty.
Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej.Kremówki miksujemy z
cukrem i
śmietan fixem do uzyskania pożądanej masy. Dodajemy
jagody i miksujemy. Nakładamy masę na wcześniej nasączonego
wódką i
wodą biszkopta.Ostatnią kremówkę ubijamy z
fixem.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej, chwilę osrudzamy i przelewamy do kremówki. Chwilę miksujemy i wkładamy na godzinę do lodówki! Po tym czasie obsmarowujemy nią boki i wierzch
torta.
Banany kroimy i skrapiamy
sokiem z cytryny. Układamy na torcie, całość posypujemy kolorową posypką. I do lodówki. Przechowywać w lodówce.Smacznego!

