Proste, smaczne i tak wiosennie wyglądające ciacho.Składniki:biszkopt:5 jajek7 pełnych łyżek cukru8 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej1 łyżeczka proszku do pieczeniaodrobina barwnika zielonego i czerwonegododatkowo:galaretka agrestowagalaretka wiśniowa600 ml śmietany 30 % ( 2 pojemniki po 300 ml każdy )4 łyżki cukru pudru1 łyżka żelatynyUbijamy na sztywno białka z cukrem, dodajemy żółtka mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie łączymy. Ciasto dzielimy na 3 części, jedna bez niczego do drugiej dodajemy barwnik zielony a do trzeciej barwnik czerwony. Na dużą prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciasto białe a na nie łyżką ciasto zielone i na koniec ciasto czerwone. Wstawiamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 170 stopniach.Każdą galaretkę rozpuszczamy we wrzątku oddzielnie w takiej ilości jaka jest na opakowaniu. Biszkopt po upieczeniu kroimy w poprzek na dwie części.Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wrzątku.Gdy nasze galaretki lekko tężeją to ubijamy 300 ml śmietanki tj. jeden pojemniczek z 2 łyżkami cukru pudru, pod koniec wlewamy połowę naszej żelatyny. Gotową śmietanę wykładamy na dolną część biszkoptu. Na to wykładamy tężejącą zieloną galaretkę, wstawiamy do zamrażalki by szybciej zastygło. Potemgalaretkę czerwoną i znów do zamrażalki.Pozostałą żelatynę jak nam za szybko tężeje możemy wstawić do pojemniczka z ciepłą wodą.I na koniec ostatni pojemnik ze śmietaną ubijamy z cukrem pudrem i żelatyną, wykładamy na galaretki przykrywamy biszkoptem.Ciasto najlepiej schłodzić w lodówce 2-3 godziny.