Wykonanie
            Taka inna szarlotka :) Są 
jabłka, ciasto kruche i to wszystko dopełnia 
sok wiśniowy, 
powiem że wyszła super.

Składniki:ciasto kruche: 2 
żółtka1 czubata szklanka 
mąki pszennej100 g 
masła2 łyżki 
cukru pudrudodatki:4 duże 
jabłka1,5 szklanki 
soku wiśniowego1 
budyń duży na 3/4 l 
mleka ( 
waniliowy lub 
śmietankowy )2 
białka2 łyżki 
cukru
Na stolnicy zagniatamy ciasto kruche, wstawiamy do lodówki by odpoczęło.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.W garnku podgrzewamy szklankę 
soku wiśniowego jak mamy za słodki to rozcieńczamy z 
wodą, ja miałam robiony i akurat był w sam raz. W pozostałej połowie szklanki soku mieszamy 
budyń. Do gotującego się soku wsypujemy 
jabłka, a po chwili rozmieszany 
budyń, gotujemy ciągle mieszając by zgęstł.

Ciasto kruche wałkujemy na placek i wylepiamy dno i do połowy brzegi małej tortownicy (20 cm), wysmarowanej tłuszczem i obsypanej 
mąką.Na ciasto wylewamy nasz 
jabłkowo- 
wiśniowy budyń, wstawiamy ciasto do piekarnika na około 50 minut i pieczemy w 170 stopniach.Ubijamy 2 
białka z dwoma łyżkami 
cukru na sztywno, i jak widzimy że ciasto kruche bo bokach zaczyna być przypieczone, dekorujemy wierzch 
białkami. Całość jeszcze podpiekamy 5 minut. Ciasto najlepiej schłodzić by masa dobrze zastygła.SMACZNEGO




