Wykonanie
Po składnikach możemy stwierdzić że jest to zwykłe ciasto, bo to tylko
biszkopt z
bitą śmietaną:)Pomimo to fajnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.

Składniki:
biszkopt kakaowy:3
jajka1
żółtko3 łyżki
mąki pszennej4 łyżki
cukru kryształu1 łyżka
kakao extra ciemne1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniabiszkopt czerwony:3
jajka1
żółtko3 łyżki
mąki pszennej4 łyżki
cukru kryształu1 łyżka budyniu
wiśniowegoodrobina barwnika czerwonego na czubek wykałaczki1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniabiszkopt żółty:3
jajka1
żółtko4 łyżki
mąki pszennej4 łyżki
cukru kryształu1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniabiszkopt biały:3
białka2 łyżki
mąki ziemniaczanej3 łyżki z czubkiem
cukru pudrumasa: 500 ml
śmietanki tortowej 36%
galaretka truskawkowagalaretka agrestowaduża paczka delicji
wiśniowych 300 g

Oddzielnie robimy każdy
biszkopt, czyli ubijamy
białka na sztywno z
cukrem dodajemy
żółtka, następnie
mąkę i dodatki, oraz
proszek do pieczenia.Na dużą blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy kupkami po łyżce każdego
biszkoptu, aż do wyczerpania składników. Wstawiamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka.

Upieczony i wystudzony
biszkopt kroimy na dwie części.Rozpuszczamy oddzielnie każdą
galaretkę w 3/4 szklance wrzątku.

Jak
galaretki są chłodne, ale jeszcze płynne, ubijamy 250 ml
śmietanki mocno schłodzonej na sztywno, możemy dodać do każdej z mas po 2 łyżki
cukru pudru jak lubimy słodsze ciasto. Wlewamy chłodną jedną
galaretkę, ubijamy i następnie wykładamy na
biszkopt. Na masę układamy delicję. Tak samo robimy z pozostałą
śmietanką i
galaretką. Przykrywamy drugą połową
biszkoptu.SMACZNEGO
