Dzisiaj u nas piękne słoneczko prawie wiosenne.Córcie poprosiły mnie o jakieś słoneczneciasteczka, a wiem że te z kleiku bardzo lubią. Tym razem dodałam rodzynki które plątały się w szufladzie. Ciasteczka wyszły super, chrupiące na wierzchu, mięciutkie w środku.Składniki:ciasto:1 paczka kleiku ryżowego zwykłego (160 g )3 jajka1 kostka margaryny (masła)pół szklanki cukru1 łyżka cukru waniliowego1 łyżka mąki pszennej1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia6 czubatych łyżek wiórków kokosowych70 g rodzynków sułtańskichnadzienie: marmolada twarda wieloowocowaWszystkie składniki na ciasto dobrze zagnieść w miseczce.Formować niewielkie kuleczki wielkości orzecha włoskiego, wykładać na posmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką blaszkę.W każdej kulce zrobić palcem wgłębienie, w które nakładać marmoladę.Wstawić do piekarnika na 20 -30 minut i piec w 180 stopniach na złoty kolor.