Wykonanie
Ostatnio zauważyłam bum na
kaszę jaglaną.Tak więc i ja postanowiłam coś zrobić i wypadło na babeczki :)

Składniki:1 szklanka
kaszy jaglanej2 szklanki
wody1
kostka rosołowa20 dag
schabu, lub innej
wędlinypołowa
czerwonej papryki15 dag
sera żółtego2
jajka1 łyżeczka
ziół prowansalskichsól,
pieprz,
czosnek granulowany do smakuWstawiamy 2 szklanki
wody z
kostką rosołową, dodajemy
kaszę jaglaną wypłukaną w wodzie. Gotujemy około 10 minut, zestawiamy z ognia i pozwalamy by
kasza jeszcze ładnie się zaparowała i wchłonęła całą
wodę.W tym czasie gdy stygnie
kasza , kroimy naszą
wędlinę w kostkę, u mnie kawałek
schabu pieczonego w rękawie. Tak samo kroimy w kostkę
ser i
paprykę.

Do chłodnej
kaszy dodajemy pokrojone składniki wbijamy 2
jajka, dodajemy
przyprawy i dokładnie mieszamy.Foremkę do babeczek smarujemy obficie tłuszczem i obsypujemy
bułką tartą. Wykładamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika na godzinę i pieczemy w 180 stopniach.

Podajemy z ulubionym sosem u mnie
czosnkowy. Takim zwyczajnym,
majonez,
jogurt naturalny, wyciśnięty
czosnek,
pieprz i
sól, i z tym sosem są rewelacyjne :)
