ßßß
Cookit - przepis na Zefiryna.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zefiryna.
Składniki
Mąka pszenna
Cukier puder
Masło
Żółtko
Proszek do pieczenia
Jabłko
Mleko
Wanilia
Cukier
Powidła śliwkowe
Śmietana
Żelatyna
Wykonanie
Zefiryna.
Składniki:
mąka pszenna
25 dag
cukier puder
15 dag
masło
15 dag
żółtka
2 sztuki
proszek do pieczenia
2 łyżeczkidodatki:
jabłka
10 sztuk
mleko
1 litrbudynie
waniliowe
duże bez
cukru
2 sztuki
cukier
4 łyżki
powidła śliwkowe
słoiczek
śmietana
tortowa 36 % pół litra3-4 łyżki
cukru pudru
żelatyna
3 łyżeczkiZ podanych składników zagnieść kruche ciasto, wyłożyć na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuć widelcem. Na cieście rozsmarować
powidła śliwkowe
.
Jabłka
obrać przekroić na ósemki układać na cieście.Z
mleka
,
cukru
i budyniów ugotować
budyń
i jeszcze ciepły wyłożyć na ciasto. Piec ponad godzinę, u mnie trwało to 70 minut.Jak nasze ciasto jest upieczone, czekamy by dobrze wystygło i robimy masę.
Żelatynę
rozpuścić w 4 łyżkach gorącej
wody
.
śmietanę
ubić dodawać po trochu
cukier puder
, pod koniec ubijania dodać letnią
żelatynę
.Rozsmarować naszą
bitą śmietanę
na upieczone zimne ciasto. Można polać
polewą czekoladową
.
Źródło:
http://gogusiowo.blogspot.com/2013/10/zefiryna.html
Przepisy powiązane
Szarlotka z budyniem
Szarlotka z budyniem
Szarlotka z budyniem
Szarlotka z budyniem
Szarlotka z budyniem
Składniki powiązane (0)