Wykonanie

Składniki:
jajka 3 sztuki
cukier pół szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
margaryna pół kostki
proszek do pieczenia jedna łyżeczka2 budynie
malinowe duże na 3/4 litra
mlekaocet 2 łyżki
kakao łyżeczka
olej 1 łyżeczka
mleko pół litra
Jajka z
margaryną i
cukrem utrzeć, dodać
mąkę, jeden
budyń malinowy,
proszek do pieczenia oraz
ocet. Wszystko razem połączyć.Ugotować drugi
budyń na
mleku, dodając
cukier do smaku, przestudzić.W foremki nakładać płaską łyżkę ciasta, na to łyżkę ugotowanego budyniu. Przykryć następną łyżką ciasta. Zostawiamy sobie 2 łyżki naszego ciasta, dodajemy do niego łyżeczkę
kakao i łyżeczkę
oleju (by ciemne kropki nam nie utonęły w jasnym cieście).Na babeczkach robimy kropki z ciemnego ciasta, ja robiłam je szprycą do dekoracji z okrągłym otworem.Pieczemy około 20 minut, z przepisu wychodzi 12 babeczek.